De Banaliteit van het Kwaad

De Banaliteit van het Kwaad

Het Tegenbeeld van God in de Nazi-Logica

Ana Rubio-Serrano

$2.99

  • Description
  • Author
  • Info
  • Reviews

Description

De Banaliteit van het Kwade door Ana Rubio-Serrano
Gods tegenbeeld in de Nazi-logica
Auschwitz, de mens als tegenbeeld voor God.
De banaliteit van het kwaad
Het doel van dit boek is niet alleen het historische Auschwitz te laten zien, maar het Auschwitz dat wortel heeft geschoten in de mens: het niet kunnen onderscheiden tussen goed en kwaad; de koppigheid om de eigen identiteit als uniek mens te herbevestigen en de onmogelijkheid om over het anders-zijn na te denken, op zo'n manier dat het zelfs vandaag de dag blijft bestaan ​​als een erfenis, waarvan onze wereld zowel executeur als erfgenaam is. Auschwitz is dus het startpunt, maar niet het eindpunt.
Het is een studie die het antimensmodel laat zien dat voortkomt uit de nazi-antropologie, in tegenstelling tot het model van de mens dat door de christelijke antropologie wordt onthuld.
Gedeeltelijke publicatie van haar proefschrift.


Author

Ana Rubio-Serrano:
Ana Rubio-Serrano heeft een doctoraat in theologie en heeft drie masters, één in filosofie en twee in pedagogische pedagogiek. Ze is lid van de Faculteit der Artsen van de Universiteit van Barcelona (Spanje) en is gespecialiseerd in ethiek, culturele analyse en politiek denken in de mondiale samenleving. Dr. Rubio-Serrano heeft lesgegeven aan de Faculteit der Theologie van Catalonië en het Instituut voor Fundamentele Theologie van Sant Cugat, samen met de Faculteit der Filologie (UB), als gasthoogleraar. Ze is de auteur van verschillende artikelen en boeken over het nazisme, waarvan het bekendste “De Nazi’s en het Kwaad. De Vernietiging van het Menselijk Wezen” is. Momenteel doceert ze aan instituten voor religie en cultuur en ethische waarden.

Info

Reviews